Відсторонений голова Держфінінспекції: Яценюк очолив схеми Януковича

Середа, 18 березня 2015, 12:36

Відсторонений голова Державної фінінспекції Микола Гордієнко заявив, що прем'єр Арсеній Яценюк очолив корупційні схеми Януковича-Азарова.

Про це йдеться його заяві, яку він передав в ході свого звіту у Верховній Раді, повідомляє "Громадське ТБ".

Гордієнко заявив, що в ході перевірки приватизації "Укртелекому" "доведено факт невиконання на суму 220 млн грн договірних зобов'язань.., що є підставою для негайного скасування договору".

Він переконує, що цю справу почали гальмувати екс-глава Мінфіну Олександр Шлапак та Арсеній Яценюк.

Гордієнко заявив, що Держфінінспекція провела 4 тисячі ревізійних перевірок, в ході яких виявили фактів корупції на більш як 7,58 мільярда гривень.

Серед іншого почали перевірки "ЕнергоАтома", "АтомКомплекту" та всіх АЕС.

"У день підведення підсумків перевірки ЕнергоАтом прем'єр-міністр Яценюк, щоб приховати факти корупції, відсторонив мене від виконання службових обов'язків", - заявив Гордієнко.

Як відомо, Гордієнко був відсторонений від виконання обов'язків 4 березня на два тижні.

Яценюк мотивував це "необ'єктивністю проведення фінансової перевірки концерну Антонова, зловживанням фінансових інспекторів під час проведення аудиту великих державних компаній і відсутністю дієвого контролю за державними коштами та майном".

З березня 2014 року головою "ЕнергоАтому" був призначений Юрій Недашковський.

Раніше його вважали креатурою близького соратника Яценюка, депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка та екс-депутата Давида Жванії. Але потім партнери посварилися, а Жванія наблизився до президента Петра Порошенка.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News