Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінрегіон пропонує відбирати житло у неплатників комунальних послуг

Середа, 18 березня 2015, 17:38

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вважає за необхідне посилити заходи для неплатників за житлово-комунальні послуги аж до вилучення житла.

Про це на брифінгу заявила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Наталія Хоцяновська, передає УНІАН.

"На сьогодні є закон про виконавче провадження і досить широкий спектр впливу на неплатників ним передбачено. Передбачено стягнення насамперед на кошти боржника, на рухоме майно і більше того, 63 статтею цього закону передбачено вилучення вашої квартири, вашого будинку і вашої земельної ділянки", - сказала Хоцяновська.

За її словами, у 2014 році рівень оплати населення за ЖКП становив 92%: з 39,5 млрд гривень нарахованих платежів населення сплатило понад 36 млрд гривень.

"Мені не хотілося б, щоб мої слова були сприйняті таким чином, що завтра почнеться відбирання майна у боржників. Але хочу сказати, що справді з цією ганебною практикою, яка руйнує всю систему надання та отримання житлово-комунальних послуг, потрібно, напевно, перейти до більш жорстких заходів, для того, щоб цю ситуацію змінити і все таки змусити неплатників здійснювати розрахунки", - додала Хоцяновська.

Крім того, вона зазначила, що для боротьби з неплатниками Мінрегіон також ініціював внесення змін до закону про житлово-комунальні послуги, які передбачали запровадження пені за несвоєчасну оплату ЖКП у розмірі 0,1% від суми неплатежу. Однак поки що цей законопроект не було розглянуто.

Як повідомлялося, за даними Державної служби статистики, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг у січні 2015 року порівняно з груднем 2014 року скоротилася на 11,7% - до 13,045 млрд гривень.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...