Захарченко пропонує Коломойському створити "ДРК"

Вівторок, 24 березня 2015, 17:57

Лідер терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко запропонував олігархові і губернатору Ігорю Коломойському створити "Дніпропетровську республіку Коломойського", або ДРК.

Про це Захарченко сказав журналістам, цитують його РИА Новости.

"Я взагалі пропоную Коломойському зробити Дніпропетровську республіку Коломойського - ДРК. Це буде справедливо. А чому ні? ДНР є. ДРК - хороша республіка... Коломойський де факто господар цієї території, це реальна влада, і Києву з ним доводиться домовлятися", - заявив він.

Як відомо, конфлікт між Коломойським і президентом Петром Порошенком перейшов в активну стадію після того, як наглядова рада держпідприємства "Укртранснафта" відсторонила Олександра Лазорко від здійснення повноважень голови правління компанії. У повідомленні "Нафтогазу", який контролює 100% акцій "Укртранснафти", не була зазначена причина такого рішення.

Ігор Коломойський в супроводі, за деякими даними, озброєних людей приїхав в офіс "Укртранснафти", де перебував близько 6 годин. Залишаючи приміщення, Коломойський заявив, що "звільняв будівлю "Укртранснафти" від російських диверсантів".

При цьому голова Дніпропетровської ОДА звинуватив оточення президента у рейдерстві та обматюкав журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка.

Коломойський заявив, що Юрій Мірошник, який з 19 березня є тимчасово виконуючим обов'язки голови правління "Укртранснафти", "сам себе призначив". На запитання, хто стоїть за цим, Коломойський відповів: "Я не знаю. Сказали, Кононенко - один з керівників фракції БПП".

Крім того, 19 березня Верховна Рада позбавила Коломойського контролю над "Укрнафтою". Після цього вхід в будівлю держпідприємства "Укрнафта" в Києві на Нестеровському провулку заблокували люди зі зброєю.

У Дніпропетровську на 28 березня скликають на "громадську акцію за єдність України і на підтримку патріотичної команди Дніпропетровської ОДА".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування