У Дніпропетровську буде не "віче", а громадська акція за єдність

Вівторок, 24 березня 2015, 17:07

У Дніпропетровську замість "народного віча" людей кличуть на "громадську акцію за єдність України та на підтримку патріотичної команди Дніпропетровської ОДА" у суботу.

Про це йдеться в "резолюції зборів громадських активістів Дніпропетровщини", яка є в розпорядженні "Української правди".

Зазначається, що громадські активісти, волонтери, діячі науки та культури Дніпропетровської області створили у вівторок громадську ініціативу "на підтримку єдності України та патріотичної команди Дніпропетровської ОДА".

Активісти наголошують, що їхня спільна мета – єдина та неподільна, незалежна та вільна Україна, невід’ємною частиною якої є Дніпропетровщина. "Всіма засобами, що є у розпорядженні громадянського суспільства, ми будемо боротися проти зовнішньої агресії та будь-яких проявів сепаратизму, пропаганди "руського миру", словом чи ділом на території нашої області.

В резолюції зазначається, що активісти висловлюють "рішучу підтримку патріотичної команди Дніпропетровської обласної державної адміністрації, зусилля якої спрямовані на допомогу Збройним силам України, боротьбу із російською агресією, забезпечення життєдіяльності нашої області, як форпосту боротьби за єдність та незалежність України".

Також міститься заклик до всіх патріотичних та демократичних сил України до припинення будь-якого протистояння та конфліктів між собою перед лицем спільних загроз та спільного ворога.

"Ми не підтримуємо заклики до проведення так званого віча і просимо політиків з усіх партій утриматися від використання громадських ініціатив для просування своїх партійних гасел. Не створювати навіть найменшої можливості для пропаганди ідей місцевого сепаратизму, федералізації тощо.

Також активісти закликають "всіх небайдужих громадян області прийти на громадську акцію за єдність України та на підтримку патріотичної команди ДніпрОДА у суботу, 28 березня, на площу Героїв Майдану у Дніпропетровську".

Як відомо, 23 березня представники Дніпропетровської ОДА і депутати, близькі до олігарха Ігоря Коломойського скликали прес-конференцію, де виступили із різкими заявами і критикою дій влади. Депутат Андрій Денисенко заявив про скликання "народного віча":

"У середу після роботи о 18 годині на майдані Героїв Майдану у Дніпропетровську ми проведемо нове народне віче", - сказав він.

В свою чергу у вівторок заступник голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Геннадій Корбан заявив, що Дніпропетровська область не збиралася й не збирається відділятися від України й буде робити все для зміцнення країни.

"Народне віче у Дніпропетровську – це не наша ініціатива. Це була ініціатива громадських організацій. Ми навіть оголошень жодних не вивішували", - сказав він.

 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування