Кримськотатарському телеканалу ATR загрожує закриття: глядачі закликають врятувати

Четвер, 26 березня 2015, 12:49

Єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR може припинити мовлення з 1 квітня.

Про це повідомляють "Крим Реалії".

Як відомо, Роскомнагляд уже тричі відмовив холдингу, до якого входить телеканал у продовженні ліцензії.

Кримські татари наголошують, що говоритимуть про цю проблему на весь світ.

В ефірі ATR триває телемарафон, присвячений проблемі можливого закриття.

Також усі охочі можуть підписати в мережі петицію на ім'я президента РФ Путіна, прем'єра РФ Медведєва, представника президента РФ у Криму Белавенцева і омбудсмана Памфілової із закликом врятувати єдиний у світі кримськотатарський телеканал.

Раніше національний рух кримських татар попросив президента Росії Володимира Путіна і прем'єра Дмитра Медведєва зберегти медіа-холдинг АТR на окупованому півострові.

Про це йшлося в заяві на ім'я президента і прем'єра Росії, Генпрокурора РФ Чайки і голови Ради при президента РФ з прав Людини Федотова у зв’язку з відмовою реєструвати ЗМІ, що входять до холдингу.

Лідер окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов у свою чергу заявив, що керівництво кримськотатарського каналу АТР саме "затягує отримання ліцензії" на мовлення, "надсилаючи документи з помилками".

Як відомо, до медіа-холдингу ATR входять канал з такою ж назвою, дитячий телеканал Lale, єдина в світі кримськотатарська FM-радіостанція "Мейдан", російськомовна радіостанція "Лідер" та інформпортал "15 минут".

Усі вони "перереєструвалися" за законами окупаційної влади, щоб продовжити роботу на півострові, і подали документи в Роскомнагляд для отримання ліцензій ще у жовтні 2014 року, але досі не отримали їх.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування