Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підготовче засідання у справі Кернеса перенесли

Вівторок, 31 березня 2015, 11:08

Підготовче засідання по справі відносно міського голови Харкова Геннадія Кернеса перенесено на 7 квітня у зв'язку з неявкою потерпілих.

Про це йдеться у визначенні, винесеному суддею Миколою Задорожним у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Суд визначив оголосити в судовому засіданні перерву до 10.00 7 квітня і повторити виклик осіб, які беруть участь у процесі", - сказано в документі.

До суду з'явилися всі троє обвинувачених, у тому числі мер Харкова, а також їхні адвокати. Жодного потерпілого, та їх представників в суді не було.

 Кернес приїхав до суду на інвалідному візку. Фото з сайту depo


У ході засідання секретар повідомила, що потерпілим та їхньому адвокату повідомили про місце і час засідання належним чином, однак адвокати обвинувачених попросили письмове підтвердження цього факту.

Нагадаємо, 2 березня Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27 ч.2 ст.127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст.27 ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

4 березня в Генпрокуратурі повідомили про намір направити кримінальне провадження з обвинувальним актом до Вищого спеціалізованого суду України для визначення підсудності по справі.

26 березня Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко 31 березня повідомив, що в цей день відбудеться засідання Вищого спеціалізованого суду України з визначення підсудності справи відносно Кернеса.

Невідомі 25 січня 2014 напали на учасників ходи на підтримку Євромайдан в Харкові.

Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю"Національ".

Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...