Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд скасував арешт 3 фігурантів справи Нємцова, а Дадаєв відкликав зізнання

Середа, 1 квітня 2015, 15:52

Мосміськсуд визнав незаконним арешт трьох фігурантів справи про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова – Тамерлана Эскерханова, Хамзата Бахаева і Шадіда Губашева.

Про це повідомляє ТАСС.

Питання про міру запобіжного заходу відправили на новий розгляд в Басманний суд Москви. До чергового засідання вони будуть перебувати під вартою.

У свою чергу головний підозрюваний Заур Дадаєв заявив про свою невинуватість.

"Мої свідчення були дані під тиском і під диктовку. Немає жодних свідків, у мене є алібі, під час вбивства я був у себе вдома", - сказав Дадаєв.

Мосміськсуд розглядає 1 квітня скарги захисту на арешт фігурантів справи про вбивство Бориса Нємцова. Самі фігуранти не присутні в залі суду, беручи участь у засіданні в режимі відеоконференції.

Як відомо, Басманний суд Москви санкціонував арешт п'ятьох фігурантів справи: Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Хамзата Бахаева і Тамерлана Ескерханова.

При цьому рішення про арешт Шадіда Губашева, Бахаева і Ескерханова суд приймав в одному засіданні, а не окремо. Суддя Мосміськсуду, відкриваючи засідання за скаргою захисту, назвав такий порядок обрання запобіжного заходу таким, що порушує права сторін у справі.

Басманний суд перегляне клопотання до 8 квітня.

Борис Нємцов був застрелений в центрі Москви біля стін Кремля ввечері 27 лютого. Слідство вважає, що безпосереднім убивцею політика є Заур Дадаєв, а брати Губашеви, Баха і Ескерханов були його помічниками.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування