Половина українців проголосували б проти держстатусу російської мови, третина – за

П'ятниця, 10 квітня 2015, 14:42

48% українців у випадку проведення референдуму проголосували б проти надання російській мові статусу другої державної в Україні, а 33% підтримали б таку ініціативу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Ще 9% не взяли б участі у голосуванні та 10% не змогли б визначитися.

При цьому лише половина жителів східного та південного регіонів, які б проголосували на цьому референдумі, дійсно вважає, що російська мова має отримати статус другої державної, а 46%  вважають, що її треба зробити другою офіційною мовою тільки в тих місцевостях, більшість населення яких цього бажає.

При цьому саму ідею надання російській мові статусу другої державної безвідносно до референдуму підтримують лише 19%. У 2013 році таких було 27%.

52% населення України, згідно з опитуванням, вважають, що російську мову потрібно зробити другою офіційною мовоютільки в тих місцевостях, більшість населення яких цього бажає.

Ще 21% переконаний, що російську мову потрібно усунути із офіційного спілкування.

Опитування проводилося з 14 по 24 лютого методом особистого інтерв'ю. Було опитано 2013 респондентів від 18 років, які мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України окрім АР Крим.

В Донецькій та Луганській областях дослідження проводилося як на територіях, що підконтрольні Україні, так і на територіях, що не підконтрольні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування