Філарет: Великдень - в умовах неоголошеної війни, але ми переможемо

Субота, 11 квітня 2015, 22:49

Україна святкує Воскресіння Христове в умовах неоголошеної війни на Донбасі, але  незабаром Господь пошле Україні перемогу над агресором. 

Про це у своєму посланні з нагоди Великодня наголосив Патріарх Київської і всієї Руси-України Філарет.

"Але ми твердо віримо, що незабаром Господь пошле нам перемогу над агресором, бо з нами правда; а де правда, там Бог і перемога", - зазначив Філарет.

Також він зауважив, що серед усіх християнських свят Воскресіння Христове відзначається особливою радістю і особливою урочистістю.

"Воскресіння Христове означає, що смерть у людській природі не перемагає. …. У час смутку і скорботи, коли ми переживаємо смерть наших близьких, воскресіння Христове вселяє в наші серця велику надію. Воно ніби говорить нам: "Не плач! Ви ще побачитесь у вічному житті". Воскресіння заспокоює нас і дає нам бадьорість і силу перемагати скорботу", - зазначив Патріарх.

Окрім того він зауважив, що Воскресіння Христове спонукає боротися з гріхом, у тому числі і з корупцією.

"Воно запалює нас прагнути до моральної чистоти, до святості, … навчає нас бачити в людях братів і сестер; надихає нас допомагати біженцям, старим людям і дітям, захисникам України; не боятися смерті. Воскресіння Христове також надихає нас на боротьбу проти неправди та кривди", - додав Патріарх.

"Церква закликає нас жити в мирі, любові, у всякому благочесті й чистоті, чесною працею служити ближнім, всьому українському народу і державі, щоб у день нашого власного воскресіння бути достойними вічної радості з Господом... Амінь", - підсумував Філарет.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News