Клімкін: потрібна міжнародна місія для контролю за виконанням Мінських угод

Понеділок, 13 квітня 2015, 22:03

Україна наполягає на необхідності створення міжнародної місії для контролю за виконанням Мінських угод, на прогресі у сфері обміну військовополоненими та наданні повного доступу місії ОБСЄ для контролю за відведенням важкого озброєння.

Як повідомив посол України у Німеччині Андрій Мельник, про це в ході зустрічі "нормандської четвірки" на рівні глав МЗС заявив представник України на переговорах, міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"На переговорах "нормандської четвірки" Україна наполягає на необхідності прогресу в області обміну військовополоненими. Крім того Україна рішуче виступає за необхідність створення міжнародної місії для контролю за виконанням Мінських домовленостей", - додав Мельник.

Також Клімкін заявив про необхідність забезпечити повний доступ СММ ОБСЄ, щоб перевірити висновок важких озброєнь.

Як зазначив Мельник, на зустрічі також йшлося про досягнення угоди щодо необхідності виведення інших типів важких озброєнь від лінії зіткнення на Донбасі. 

Як відомо, наразі за Мінськими угодами, від лінії зіткнення має бути відведено важке озброєння діаметром понад 100мм. При цьому, як заявляють спостерігачі ОБСЄ, бойовики регулярно обстрілюють сили АТО з важкої артилерії, зокрема  122-мм мінометів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування