Відновленням залізниці у Дебальцевому займається замміністра енергетики РФ – полковник АТО

П'ятниця, 17 квітня 2015, 20:59

Загальне керування з відновлення зруйнованих залізничних колій у Дебальцевому здійснює заступник міністра енергетики Росії Анатолій Яновський.

Про це заявив заступник керівника АТО, полковник Валентин Федичев, цитує його прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації в п'ятницю.

"Нам стало відомо, що загальне керування з відновлення зруйнованих вогнем "Градів" і артилерії бойовиків залізничних колій у Дебальцевому здійснює заступник міністра енергетики РФ Яновський. Ось тільки залізниця, яку він ремонтує, призначена, насамперед, для доставки військових вантажів, а отже, руйнування інфраструктури Донбасу з волі Кремля триватиме", - сказав Федичев.

Заступник керівника АТО також повідомив, що проросійські бойовики на Донбасі й далі отримують значні обсяги озброєння і техніки з території Росії.

За його словами, тільки за цей місяць бойовики "ДНР" із території РФ отримали 13 залізничних вагонів з озброєнням і боєприпасами.

Крім того, на підприємства Горлівки з РФ завезли 50-60 танкових двигунів для ремонту танків бойовиків.

Також 16 квітня з Донецька у напрямку Новоазовська проїхала колона військової техніки ЗС РФ в складі до 15 танків Т-72, до 15 БМП-2, до 20 вантажних автомобілів "Урал" і "КамАЗ".

У керівництві АТО зазначають, що "далеко не всі жителі Горлівки, Дебальцевого, Донецька працюють на продовження війни навколо їхніх осель, усе більше стає тих, які не хочуть допомагати бандитам і долучатися до бандитських озброєних загонів".

"Тому зафіксовано випадки втечі чоловіків призовного віку на контрольовану українською владою територію. Мета одна - уникнути так званої мобілізації до "збройних сил Новоросії", - йдеться в повідомленні.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування