Ахметівська "Брусничка", яку депутати хочуть націоналізувати, заперечує всі звинувачення

П'ятниця, 24 квітня 2015, 12:22

Торгова мережа "Фрешмаркет Брусничка", націоналізувати яку запропонували дев'ять депутатів Верховної Ради за підозру у підтримці сепаратистів, назвала всі звинувачення безпідставними.

Про це йдеться у відповіді управляючої компанії "Український ритейл", повідомляє "Асоціація ритейлерів України".

Законопроект про націоналізацію мережі був зареєстрований у Раді у четвер, його текст на парламентському сайті поки відсутній. Однак пізніше один з авторів документу – депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко – назвав це "економічною санкцією", оскільки через "Брусничку", за його словами, йде левова частка контрабанди з окупованої частини Донбасу і Криму.

У свою чергу у мережі відкинули ці звинувачення, заявивши, що продовжують роботу на окупованих територіях з метою "запобігти гуманітарній катастрофі і зберегти робочі місця".

"При цьому компанія "Український ритейл" зареєстрована на території України і щомісяця відраховує податки та обов'язкові платежі до бюджетів України різних рівнів", – наполягають у компанії.

Також у компанії додали, що вважають саму ідею такої націоналізації "прямим порушенням Конституції України, популістськими спробами депутатів відволікти громадськість від обговорення більш нагальних економічних проблем".

Як відомо, у грудні минулого року депутат від "Самопомочі" і екс-комбат "Донбасу" Семен Семенченко звинуватив "Брусничку" у тому, що вона у Донецьку торгує гуманітарною допомогою, яку постачають вантажівки Рината Ахметова і яка повинна була роздаватися мешканцям окупованих територій безкоштовно. У Ахметова це заперечили.

У лютому бойовики розповіли журналістам російської "Медузи", що місцеві підприємства, зокрема – "Брусничка", платять їм податки у розмірі 2% з обороту. У самій компанії це теж заперечили, заявивши, що платять податки лише в український бюджет.

Згідно з відомостями на сайті "Бруснички", мережа працює у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях.

На днях 15 депутатів запропонували Раді націоналізувати мережу супермаркетів АТБ за начебто фінансування сепаратистів. У компанії звинувачення відкинули і пригрозили ініціаторам судовими позовами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування