Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ зареєструвала кримінальну справу щодо протестів "шахтарів"

П'ятниця, 24 квітня 2015, 19:49

Слідчі Служби безпеки України зареєстрували кримінальне провадження щодо фінансування акцій протесту в Києві.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"СБУ уважно відстежувала ситуацію в місті Києві навколо протестів шахтарів. Було задокументовано спроби зловмисників перетворити згадані акції на важіль тиску на владу з подальшою її дестабілізацією та захопленням", - сказано у заяві.

"Зокрема, було зафіксовано, що ними фінансувалися та забезпечувалися прибуття до столиці і участь у акціях провокаторів, а також інших зловмисників", - додали в СБУ.

"У зв'язку з тим, що впродовж 22-24 квітня менеджмент окремих приватних вугільно-добувних компаній України, керуючись корисливими корпоративними інтересами, а також з метою тиску на органи державної влади організували фінансування акцій протесту в Києві, поєднаних з блокуванням роботи органів влади та управління, слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ст. 110-2 ч.2 КК", - сказано у заяві.

Згідно з інформацією, у межах цього кримінального провадження оперативні та слідчі підрозділи проводять допити, обшуки та затримання.

"Затримуються також "кур'єри", які доставляли до Києва готівку від екс-прем'єр-міністра України Азарова для фінансування акцій т.зв. "білих хусточок", що намагалися долучитися до акцій шахтарів", - повідомили у відомстві.

"Контррозвідка та слідчі СБУ продовжують збирати докази, що свідчать про причетність до дестабілізації ситуації в Києві спецслужб країни-агресора, які цинічно ляльководили порушниками у столиці", - зазначається у заяві.

Окрім того, СБУ викликала на допити менеджерів однієї з енергетичних корпорацій та долучила до справи оприлюднені народним депутатом України Мустафою Наємом матеріали.

Як відомо, Найєм заявив, що страйк шахтарів і їхні вимоги замінити міністра енергетики – це частина плану з захисту інтересів компаній Ріната Ахметова на енергоринку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...