Російські хакери отримали доступ до листування Обами

Неділя, 26 квітня 2015, 13:45

Внаслідок атаки на інформаційну систему адміністрації президента США російські хакери отримали не лише графік зустрічей Барака Обами, але й дані з його електронного листування.

Як повідомляє Дождь з посиланням на публікацію у The New York Times, наслідки атаки виявилися серйознішими, ніж передбачалося.

Хакери отримали доступ до архіву електронної пошти чиновників адміністрації, а також, можливо, до якихось ще користувачів не з Білого дому, з якими Обама регулярно листувався.

Таким чином, вони ознайомилися з повідомленнями, які Обама отримував від цих людей або відправляв їм.

Представники Білого дому стверджують, що жодного повідомлення, якими чиновники обмінюються через захищену урядову мережу, хакери не отримали.

При цьому в адміністрації визнали, що несекретні листи зазвичай містять багато важливої інформації, у т.ч. - дипломатичну переписку, робочий розклад, обговорення кадрових перестановок і кроків у сфері законодавства, а також суперечки про політику.

Сама електронна пошта президента, судячи з усього, зламана не була.

Кібератаку здійснили ще восени 2014 року, про злом і проникненні хакерів у системи Білого дому стало відомо 8 квітня.

Для доступу до комп'ютерів Білого дому хакери спочатку проникли в систему Держдепартаменту. Спецслужби США спробували витіснити зломщиків, але тим вдалося повернутися. Вторгнення у комп'ютерну систему адміністрації президента почалося з фішингу електронної пошти, який був запущений за допомогою електронної пошти Держдепу.

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування