Аваков: лиш половина протестувальників проти Міненерго були шахтарями

Понеділок, 27 квітня 2015, 10:49

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що лише половина учасників акцій протесту в Києві проти політики Міненерго, які пройшли минулого тижня, були реальними шахтарями.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Решта учасників, за його словами, були найняті організаторами. Кілька учасників акцій протесту, які порушували громадський порядок, були затримані, розслідуються кримінальні справи

"Половина – це люди, які насправді приїхали, а половина – це ті, хто були найняті організаторами. Є кілька порушених проваджень, є затримані. Це люди, які порушували громадський порядок. Це люди, які дозволили собі вчинити непокору або опір міліції. Я вважаю, що це матиме розвиток у найближчі 3-4 дні", – сказав Аваков.

Як відомо, з середи по п'ятницю минулого тижня в Києві проходили акції протесту шахтарів, які вимагали від Міністерства енергетики та вугільної промисловості відновити дотування шахт, підвищити заробітні плати, відправити профільного міністра Володимира Демчишина у відставку та інше.

При цьому багато учасників акцій протесту представляли не державні шахти, а приватну компанію ДТЕК Рината Ахметова або взагалі не були шахтарями. Зокрема, серед них були замічені люди спортивної зовнішності у білих балаклавах.

На думку експертів, таким чином Ахметов намагається протистояти намірам влади позбавити ДТЕК монопольного становища в українській енергетиці, яким компанія зловживає протягом багатьох років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування