Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сили АТО не залишать Широкине, поки бойовики стріляють - штаб

Понеділок, 27 квітня 2015, 13:09

Українські військові не залишать населений пункт Широкине, поки бойовики продовжують його обстрілювати, порушуючи "мінські угоди".

Про це розповів речник АТО Олександр Мотузяник на традиційному брифінгу у понеділок.

За словами Мотузяника, українські військові готові до виконання плану демілітаризації, який зокрема, передбачає повне припинення вогню, відведення військових підрозділів сторін на визначену відстань, встановлення веб-камер, а також проведення українськими фахівцями робіт з розмінування села та прилеглої території.

Однак "це можливо лише у випадку повного припинення вогню з боку незаконних збройних формувань", - наголосив речник АТО.

"Процес демілітаризації станом на цю годину не виконується. Про подальші кроки можна буде говорити після виконання цього пункту "мінських домовленостей", - наголосив Мотузяник.

"Україна не збирається толерувати агресію з боку бойовиків. В останньому звіті ОБСЄ знову вказується, що російські найманці вдалися до наймасштабніших провокацій з часу оголошення припинення вогню. Зокрема обстріли в районі села Широкине тривали 12 годин. Бойовики вкотре піддали ризику життя спостерігачів. Деякі боєприпаси поцілили в район де безпосередньо знаходився спостережний пункт ОБСЄ", - сказав речник АТО.

Крім того, за його словами, безпілотники ОБСЄ зафіксували 17 танків, 3 САУ та 60 БТРів бойовиків на окупованій території поблизу Широкиного.

"Українські військові відбивають усі атаки противника і не залишать цей населений пункт, допоки бойовики не почнуть виконувати "мінські домовленості", - наголосив Мотузяник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування