Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін погодився: на Донбасі можливе розміщення миротворців

Четвер, 30 квітня 2015, 20:43

У контексті обговорення шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі президент РФ Володимир Путін погодився із можливістю розміщення миротворчого контингенту на Донбасі.

Як повідомили у прес-службі президента України Петра Порошенка, про це йшлося у ході телефонної розмови лідерів "Нормандської четвірки" - президентом Франції Франсуа Олландом, президентом РФ Володимиром Путіним та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Згідно з повідомленням, лідери "четвірки" підтримали пропозицію президента України про демілітаризацію Широкиного та розміщення у ньому поста ОБСЄ, правопорядок там може забезпечувати українська міліція.

Також лідери країн наголосили на необхідності виконання Мінських домовленостей та закликали до неухильного дотримання всеохоплюючого режиму припинення вогню на Донбасі. Вони також наголосили на необхідності доступу ОБСЄ для виконання моніторингу та верифікації режиму припинення вогню у 10  пунктах вздовж лінії зіткнення, що були раніше погоджені.

"Порошенко, Олланд, Путін та Меркель виступили за початок роботи під головуванням ОБСЄ робочих груп, які мають відображати структуру Тристоронньої контактної групи", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу президент України наголосив на неприпустимості переміщення так званих "гуманітарних конвоїв" РФ через неконтрольовані Україною ділянки кордону із Росією.

"Порошенко закликав сприяти доступу конвоїв із українською та міжнародною гуманітарною допомогою для мешканців контрольованих бойовиками районів Донецької та Луганської областей", - зазначено у повідомленні.

Окрім того Порошенко "вкотре закликав президента РФ звільнити Надію Савченко".

Як відомо, Україна після підписання Мінських угод виступила з ініціативою провведення на Донбас миротворців ООН і поліцейської місії ЄС, для контролю за припиненням вогню.

У свою чергу Росія неодноразово виступала проти залучення миротворців на Донбас. Україна наразі розглядає дві можливості місій – під егідою ООН або Євросоюзу.  

В МЗС України зазначали, що без згоди Росії отримати мандат на проведення миротворчої місії на Донбасі під егідою ООН неможливо, оскільки вона може заблокувати його, скориставшись правом вето.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...