Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лише обуренням ніхто обмежуватися не збирається - Порошенко про ATR

Субота, 4 квітня 2015, 23:35

Лише обуренням ніхто обмежуватися не збирається, влада зробить все, щоб на усю Україну було відовлено мовлення ATR.

Про це в  інтерв'ю "5 каналу" у суботу, 4 квітня, заявив президент Петро Порошенко, говорячи про заборону мовлення телеканалу з боку окупаційної влади анексованого Криму  та Кремля.

"У перший же день закриття каналу  було висловлено протест проти дій окупаційної влади. Другий момент - це  чітка доказова база для судової відповідальності окупаційної влади в Криму у міжнародних судових процесах,  у тому числі у міжнародному суді з захисту прав людини у Страсбурзі", - зазначив Порошенко. 

"Лише обуренням ніхто обмежуватися не збирається. Це справа честі - зробити все, щоб найближчим часом  на українській території на усю країну,  у тому числі - на Крим - було відовлено мовлення ATR. Відповідні доручення мною вже дані", - зазначив Порошенко. 

Також він не виключив, що мовлення може вестися з Києва.

Як відомо, з 1 квітня у анексованому Росією Криму припинив мовлення єдиний кримськотатарський телеканал ATR, який транслював передачі російською, українською та кримськотатарською мовами.

Він та низка інших кримськотатарських ЗМІ не пройшли перереєстрацію в Роскомнагляді попри численні спроби подати необхідні документи.

Засновники каналу вважають ці дії проросійської влади зумисними.

У правозахисній організації Amnesty International назвали фактично заборону кримськотатарських ЗМІ наступом на свободу слова.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування