Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Радою збирають підписи за ТСК з розслідування корупції в Кабміні

Вівторок, 7 квітня 2015, 10:27

Поблизу Верховної Ради триває збір підписів за створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування повідомлень про корупцію в уряді України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше створити таку ТСК пропонував, зокрема, депутат Сергій Каплін (фракція "Блок Петра Порошенка").

У вівторок уранці на площі Конституції перед парламентом встановлено близько двох десятків агітаційних червоних наметів, на яких написано "Збір підписів за тимчасову слідчу комісію проти корупції уряду".

Агітатори в кожному наметі пропонують громадянам поставити підписи на відповідних аркушах.

Там же, на площі, є кілька сотень осіб із прапорами ВО "Свобода" і національними прапорами. Серед них також є люди, які виступають за реструктуризацію валютних кредитів, яких можна відрізнити за символікою "Громадського контролю банків".

Правоохоронці поблизу будівлі парламенту є, проте їх не дуже багато і вони не вдаються до активних дій.

Обстановка загалом спокійна і порушень громадського порядку не було.

У цей же час деякі депутати блокують трибуну Верховної Ради, зокрема, вимагаючи створення ТСК щодо розслідування фактів корупції у чинному Кабміні.

Екс-керівник Державної фінансової інспекції Миколо Гордієнко 18 березня, після того, як його відсторонили з цієї посади, заявляв про корупцію в Кабміні Арсенія Яценюка.

Генпрокуратура перевіряє факти, про які заявив Гордієнко.

Спеціальна комісія Кабінету міністрів, яка проводила службову перевірку, визнала незадовільною роботу Гордієнка і назбирала документи для порушення кримінальної справи проти нього.

4 квітня уряд звільнив Гордієнка.

5 квітня Яценюк заявив, що Гордієнку "обіцяли імунітет", якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду. Нібито за цим стоять "політичні сили  і люди, які зацікавлені у повторенні ситуації 2005 року, у зміщенні уряду, який почав боротися з корупційною мафією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування