Яценюк: Гордієнку обіцяли імунітет, якщо свідчитиме проти уряду

Неділя, 5 квітня 2015, 23:08

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що екс-главі Держфінінспекції Миколі Гордієнку "обіцяли імунітет", якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду.

Про це Яценюк заявив в інтерв’ю "ТСН. Тиждень" 5 квітня.

"(Обіцяли) політичні сили  і люди, які зацікавлені у повторенні ситуації 2005 року, у зміщенні уряду, який почав боротися з корупційною мафією", - зазначив Яценюк.

При цьому на питання, чи може він назвати конкретні прізвища, Яценюк заявив: "Я назву. У парламенті. Почуєте".

Також Яценюк заявив, що усі члени Кабміну і він сам готові співпрацювати з ГПУ після заяв Гордієнка.

"4 квітня завершилося службове  розслідування. Стали відомі факти – цифра у 7,5 мільярдів не має жодного стосунку до жодного посадовця чинного уряду чи прем'єр-міністра. Це все розрахунки і перевірки, які робилися ще за часів екс-президента Віктора Януковича, з 2010 до 2013 рр. За 2014 рік - за дорученнями прем'єр-міністра були проведені перевірки. Два державних підприємства мають порушення фіндисципліни, були складені акти. Підприємства оскаржили їх в суді, вони визнані недійсними", - заявив Яценюк.

"Тепер я вимагаю від ГПУ та CБУ розслідувати усі корупційні діяння цієї посадової особи  (Гордієнка), як розслідуються корупційні діяння екс-керівництва Державної фіскальної служби, екс-керівництва низки державних підприємств, екс-керівництва Реєстраційної палати, ДАІ", - заявив Яценюк.

Як відомо, Микола Гордієнко заявляв про корупцію в Кабміні Арсенія Яценюка.   Повідомлялося, що ревізією було встановлено факти корупційної діяльності, якими було завдано збитки державі на суму понад 7,58 млрд. грн.

Яценюк розпорядився розпочати службове розслідування проти керівництва Фіскальної служби і відсторонити його від виконання обов'язків. 

Генпрокуратура перевіряла факти, про які заявив Гордієнко. 

4 квітня Яценюк вирішив відсторонити Гордієнка та провести щодо нього  службове розслідування. У свою чергу Гордієнко звернувся із проханням до ГПУ перевірити можливі корупційні дії.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування