Абромавічус: Чиновникам треба доплачувати. Незрозуміло, як це піднести народу

Неділя, 10 травня 2015, 13:21

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус вважає, що чиновники повинні отримувати доплати, проте незрозуміло, як цю новину піднести народові.

Про це він сказав в інтерв'ю російській службі "Німецької хвилі".

"Це питання має дві сторони: звідки дістати фінансування і як це представити суспільству. Гроші, мені здається, ми знайдемо. Це будуть європейські гроші, це будуть змішані українські та європейські гроші. Мені здається, ми їх знайдемо. Це - технічне питання", - зазначив Абромавічус.

"А от як цю думку оприлюднити: чому міністри або глави департаментів хочуть більше грошей? Це буде важко. Тому нам треба просто працювати, показувати, що є позитив, що відбувається, наприклад, скорочення штатів чиновників і те, що залишається від скорочених, йде на інших", - додав він.

"Що стосується потрібності... Коли міністр отримує 200 доларів на місяць, ключові співробітники міністерства отримують ще менші гроші - це дорога в нікуди. Перед очима проходять багатомільйонні суми, і, звичайно, спокуса просто божевільна. Таких зарплат немає ніде в світі. Тому потрібно рухатися цим шляхом", - сказав Абромавічус.

"Потім можна частково застосувати грузинський досвід, за яким або сильно скорочуєш, або змінюєш штат, і новим платиш нормальні зарплати. Це має бути однією з головних цілей уряду і влади в цілому", - вважає міністр.

Він також погодився з думкою про те, що іноземних радників стало так багато, що державна влада України не в змозі "переварити" їхні рецепти.

"Це правда, але я б бачив у цьому позитив, тому що всі хочуть допомогти. У нас також багато і українських радників. Але, як я і сказав, я в цьому бачу позитив. Нас обмежує в роботі тільки те, що в добі всього 24 години, а у кожного з нас - по 2 руки і ноги", - сказав Абромавічус.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування