Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Луганської області в РФ вивозять вугілля, а ввозять пропан

Середа, 13 травня 2015, 05:00

ОБСЄ зафіксували вантажівки-самоскиди, що перевозять вугілля з Луганської області до Російської Федерації, а також автоцистерни з написами Пропан "і" Вогненебезпечно "російською мовою, що перетинають кордон в обох напрямках.

Про це йдеться в доповіді Місії про ситуацію на російсько-українському кордоні.

Представники Місії спостерігачів ОБСЄ, які поводять цілодобовий моніторинг ситуації на

прикордонних постах Гуково і Донецьк, відзначають збільшення кількості вантажних автомобілів, які перетинають кордон, а також залізничний рух в обох напрямках.

Згідно з оприлюдненим у вівторок увечері щотижневому звіті Місії станом на 10:00 12 травня, у звітний тиждень спостерігачі "продовжували фіксувати збільшення кількості вантажівок, які перетинають кордон в обох напрямках".

"Моніторингова місія продовжувала спостерігати вантажівки-самоскиди, що перевозять вугілля з Луганської області до Російської Федерації через КПП Гуково. Моніторингові команди бачили інтенсивний трафік вантажівок з причепами на пункті пропуску Донецьк, перетинали кордон в обох напрямках", - йдеться в документі.

Разом з тим, зазначається у звіті, в той час як більшість машин зареєстровано в Луганській області, протягом звітного періоду Моніторингова місія також спостерігала перетин кордону вантажівками, що зареєстровані в Білорусії та Литві.

"Спостережні команди також бачили автоцистерни, що перетинають кордон в обох напрямках. Ці перетини відбувалися на обох КПП. Вантажівки здебільшого мали слова" Пропан" і "Вогненебезпечно" написані на цистернах російською мовою", - йдеться в доповіді.

На додаток до вищезазначених автоцистерн, спостерігачі зафіксували незвичайну кількість помаранчевих бензовозів, які перетинають КПП Гуково. "Одного ранку одинадцять з цих машин були вишикувані на вході в КПП і очікували, щоб потрапити в Україну. Такого руху бензовозів раніше не бачили", - зазначають в Місії.

Крім цього їх представники зафіксували звуки руху поїздів по залізничних шляхах, розташованих приблизно в 150 метрах на північний захід від КПП Гуково. Так, за звітний тиждень вони зафіксували проїзд 12 поїздів. "Спостережна команда оцінює, що 7 поїздів прямували ва Україну; п'ять виїжджали в Російську Федерацію. Візуальне спостереження не вдалося через лінію дерев між залізничними коліями та КПП", - йдеться у звіті.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...