Аваков: у справі компанії Фірташа фігурують Льовочкін і Каськів

Середа, 13 травня 2015, 13:42

У справі про махінації компанії Ostchem олігарха Дмитра Фірташа фігурують депутат Опозиційного блоку, екс-глава АП Віктора Януковича Сергій Льовочкін, а також екс-глава Держінвестпроекту Владислав Каськів.

Про це журналістам заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, говорячи про розслідування кримінального провадження щодо компанії Ostchem, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що у цій справі з'являються нові факти злочинів.

"Разом з цією ситуацією спливає ряд інших гучних прізвищ та резонансних злочинів, які, можливо, будуть на слуху і будуть використовуватися для спекулятивних атак на інформацію. Це і пан Каськів, і є питання до пана Льовочкіна і ряду інших народних депутатів", – сказав він.

Аваков нагадав, що МВС проводить розслідування махінацій співробітниками компанії Ostchem.

"Діяльність менеджерів цієї компанії призвела до того, що Україна недоотримала, вірніше отримала прямі збитки на суму 5,7 млрд", – сказав міністр.

Аваков також нагадав, що в рамках цього провадження в інтересах держави було заарештовано 0,5 млрд куб. м газу, що належать Ostchem.

"Це перший крок щодо забезпечення інтересів держави, і він не останній – планується ряд інших слідчих дій в цьому напрямку", – заявив глава МВС.

На його думку, це буде корисно як для українського, так і для американського правосуддя, яке має претензії до Фірташа.

Як відомо, Аваков також повідомив, що у цій справі МВС співпрацює з ФБР США.

Прем'єр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівників НАК "Нафтогаз України" і компанії Ostchem, в результаті якого державі завдано збитків у розмірі 5,7 млрд грн.

Яценюк також заявив, що Генпрокуратура і МВС просять суд заарештувати 500 млн куб. м газу Ostchem.

МВС відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

30 квітня Печерський райсуд Києва заарештував близько 500 млн куб. м природного газу Ostchem.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування