ГПУ допитала Яценюка у справі Попова. Розгляд справи перенесли

П'ятниця, 15 травня 2015, 14:38

Генпрокуратура допитала прем'єра Арсенія Яценюка як свідка при розслідуванні кримінального провадження щодо силового розгону Євромайдану 30 листопада 2013 року.

Про це сказав журналістам старший прокурор відділу Генеральної прокуратури Сергій Капищин 15 травня, повідомляють "Українські новини".

"Звідки ви знаєте, що він (Яценюк) не був (на місці злочину)? Він допитаний, був він на місці (злочину)", - відповів прокурор.

У свою чергу адвокат екс-голови КМДА Олександра Попова Микола Карнаух сказав, що Яценюк був допитаний прокуратурою поверхово.

Адвокат планує більш ґрунтовно допитати прем'єра в судовому процесі.

Карнаух вважає, що, зокрема, "деструктивні дії" Яценюка дозволили акціям протесту перерости в масові заворушення.

Раніше на засіданні суду 15 травня прокуратура попросила Шевченківський райсуд допитати як свідків понад 100 осіб, в тому числі, Яценюка і депутатів Верховної Ради Мустафу Найєма, Миколу Княжицького, Сергія Ківалова та Сергія Пашинського.

Крім того, прокуратура просила суд допитати як свідків екс-керівників Міністерства внутрішніх справ, в тому числі, Віталія Захарченка, Віталія Ратушняка, Валерія Коряка та екс-керівників Київміськадміністрації Анатолія Голубченка та Світлану Зоріну.

Також держзвинувачення виступає за допит в суді колишнього голови Адміністрації президента, екс-секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Клюєва.

Суд погодився із запропонованим прокуратурою списком свідків, але підкреслив, що явку їх до зали судового засідання повинна забезпечити сторона держобвинувачення.

Захист Попова, у свою чергу, заявив, що крім зазначених осіб, необхідно допитати як свідка чинного мера Києва Віталія Кличка.

Шевченківський райсуд Києва 15 травня переніс розгляд справи проти Попова на 26 травня.

Як відомо, Попову інкримінують пособництво працівникам органів внутрішніх справ, які 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві жорстоко побили 84 активістів.

Екс-голову КМДА звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинених за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

У березні адвокат Попова заявив, що у екс-голови КМДА вимагають відшкодувати 50 мільйонів гривень. Однак Попов не збирається відшкодовувати збитки потерпілим і збирається до Євросуду. 

"Українська правда. Київ"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування