Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд продовжив арешт руферу Подрєзову у справі про фарбування зірки у Москві

Субота, 16 травня 2015, 01:56

Таганський районний суд Москви в п'ятницю продовжив до 20 липня термін арешту в СІЗО руферу Володимиру Подрєзову, якого слідство вважає причетним до фарбування шпиля висотки на Котельничеській набережній в кольори українського прапора.

В ході засідання стало відомо, що Подрєзов визнав свою провину, повідомляє "Медіазона". 

За словами адвоката, він визнає, що дійсно був на шпилі, коли руфер Мустанг фарбував зірку, проте "не здійснював жодного політичного жесту".

Крім Подрєзова у справі проходять парашутисти-бейджампери Олександр Льохів, Олексій Шірокожухов, Євгенія Короткова та Анна Лепешкіна. Вони перебувають під домашнім арештом, термін якого продовжений до 20 липня. Усім їм, як і Подрєзову, пред'явлені звинувачення у вандалізмі і хуліганстві, скоєному з мотивів політичної та ідеологічної ненависті.

Самі бейсджампери стверджують, що не піднімалися на шпиль і не мають відношення до викрашування зірки.

У ніч на 20 серпня 2014 року руфер Мустанг пофарбував зірку на сталінській висотці на Котельнической набережній в центрі Москви в кольори українського прапора.

Він пояснив акцію патріотичними почуттями, присвятив її Дню незалежності України і заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення незаконно заарештованої української льотчиці Надії Савченко.

Пізніше Таганський суд Москви заочно заарештував і його.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав даних фігурантів справи політв'язнями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...