Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джемілєв: Окупанти не дають вшанувати пам'ять жертв депортації

Субота, 16 травня 2015, 12:37

Окупаційна російська влада не дозволяє кримським татарам провести власні акції з нагоди річниці депортації кримськотатарського народу.

Як повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, подекуди кримським татарам пропонують приєднатися до акцій, організованих окупаційною владою, але це є неприйнятним для кримськотатарських патріотів.

"Як мені стало відомо, вже прокурор Криму зробила попередження заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялу про те, що 18 травня збори людей є неприпустимими", − зазначив Джемілєв.

За його словами, можливо попри заборону багато людей все одно вийдуть вшанувати жертв депортації, але за таких передумов можливі провокації.

"Якщо, скажімо, запустять людину з російським прапором у місця масового скупчення людей – тут вже не обійтися без сутичок", − зазначає Джемілєв.

Як відомо, 16 травня 2014 року "глава уряду" Криму Сергій Аксьонов підписав розпорядження про заборону масових заходів на території півострова до 6 червня "у зв’язку з напруженою обстановкою на південному сході України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...