Закон про місцеві вибори буде прийнятий до кінця червня - депутат від БПП

Вівторок, 19 травня 2015, 04:25

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Черненко вважає, що місцеві вибори на Донбасі не можна проводити на непідконтрольній Україні території.

Про це депутат заявив в ефірі програми "Свобода слова", передає Інтерфакс.

"Не можемо ми вибирати всю обласну раду на частині його території. На звільнених територіях, наприклад, міська рада Краматорська, Слов'янська, Маріуполя, Сєверодонецька - будь ласка, там сьогодні Україна і можна вибирати. Тому позиція така, що коли вже завершиться АТО, ці території будуть підконтрольні Україні, ми виберемо повністю владу. Сьогодні є військово-цивільні адміністрації, які справляються", - сказав він.

Черненко також вважає, що оскільки частина території Донецької і Луганської областей є окупованою, а частина звільненою, то питання місцевих виборів там потрібно регулювати окремим спеціальним законом.

Що стосується закону про місцеві вибори, Черненко висловив упевненість в тому, що закон буде прийнятий до кінця червня.

Депутат розповів, що закон, над яким працює група під його керівництвом, передбачає пропорційну систему з відкритими списками на рівні областей та великих міст, а на рівні "міст і районів, де партії не дуже розвинені, пропонується багатомандатна мажоритарка".

Раніше повідомлялось, що активісти Реанімаційного пакету реформ 19 числа готують акцію під стінами парламенту. Зокрема громадськість вимагає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками для проведення місцевих виборів та вибори міських голів великих міст у два тури за принципом абсолютної більшості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News