27-й "гумконвой" із Росії: понад 100 машин рушили в Донецьк і Луганськ

Четвер, 21 травня 2015, 09:49

Колони МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу перетнули державний кордон, одна з них прямує в Донецьк, інша – в Луганськ.

Про це ТАСС повідомили рано вранці у Національному центрі керування в кризових ситуаціях (НЦУКС) МНС Росії.

Як стверджують там, понад 100 автомобілів везуть для жителів Луганської й Донецької областей понад тисячу тонн гуманітарних вантажів: предметів першої необхідності та продуктів харчування, яких насамперед потребує Донбас. Серед продуктів - м'ясні, рибні, молочні консерви, пшеничне борошно.

"На двох прикордонних пунктах пропуску Донецьк і Матвіїв-Курган завершено митне оформлення вантажів. Усі машини пройшли митний і прикордонний контроль у встановленому порядку, перетнули кордон і почали рух у пункти призначення", - заявив представник НЦУКС.

Він переконував, що всі заходи на пунктах пропуску здійснювалися відповідно до норм міжнародного права і нібито у присутності представників митної й прикордонної служб України, а також спостерігачів місії ОБСЄ.

Як відомо, Україна не контролює частину свого кордону з Росією і виступає проти приїзду так званих "гуманітарних" колон із Росії, адже вони можуть везти продовольство, боєприпаси й іншу допомогу проросійським бойовикам.

Ця вже 27-ма колона МНС Росії, яка в'їхала на схід України за час бойових дій.

У червні МНС РФ планує відправити ще три "гуманітарні колони", однак там готові змінити кількість залежно від ситуації на Донбасі, у т.зв. "ДНР" і "ЛНР".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування