Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики обстріляли Станицю, лишили Луганськ без води

Субота, 23 травня 2015, 13:17

Внаслідок потужних обстрілів Станиці Луганської та прилеглих сіл з боку бойовиків із артилерії та мінометів перебито лінії життєзабезпечення, частина Станиці залишається без світла та газу, пошкоджено магістральний водопровід, припинене постачання води в окупований Луганськ.

Про це 23 травня повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"Внаслідок прямого влучення снаряду пошкоджений магістральний водопровід, припинене постачання води в окупований Луганськ, а також два села на контрольованій Україною території – Артема та Нижньотепле", - додав Москаль.

"Вогонь вівся в тому числі і по житловому сектору, почався близько 21:00  й закінчився після півночі. У селищі кілька снарядів влучили в приватні будинки, два з них пошкоджені, один повністю згорів. У с.Артема біля райцентру пошкоджено три будинки, один із яких, що належить багатодітній родині, зруйнований вщент", - зазначив Москаль.

Він додав, що поранених та загиблих серед мирного населення немає, у Станиці поранений один військовослужбовець.

Біля с.Петрівка пошкоджені лінії електропередач, знеструмлено хлібозавод, який забезпечує хлібом весь Станично-Луганський, а також кілька сусідніх районів.

Після відвідин місця пошкодження магістрального водогону Москаль заявив, що два села на українському боці лінії розмежування забезпечать центральною водою в найближчі терміни. На хлібозавод у Петрівці уже подали світло.

"Щодо відновлення води в окупований Луганськ, то я розпорядився – ніяких ремонтних робіт тут не проводити. Якщо терористи обстрілюють нас із  забороненої артилерії, хай відновлюють воду, за яку, до речі, не платять ні копійки, власними силами", - заявив Москаль.

"Ремонтні бригади з окупованого боку будуть допущені до місця аварії безперешкодно. До того часу вода в Луганськ із нашого боку не піде", - додав він.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування