В Росії продовжують "розбір польотів" у зв'язку з аваріями космічних апаратів

Понеділок, 25 травня 2015, 02:07

Серед причин аварій з космічними апаратами невміння математично моделювати польоти і корупція в галузі.

Про це повідомив віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, передає Інформаційне агентство "ТАСС"

"У Роскосмосі досі на кульмані працюють, з кресленнями, навмання працюють. Замість того, щоб моделювати ситуації всі, які потім відбуваються математично", - сказав Рогозін.

Він також повідомив, що в космічній промисловості вкрадені "мільярди рублів".

"Успішне підприємство - це завод Хрунічева в Москві", - сказав Рогозін. Проте, в цілому Центр Хрунічева опинився в боргах під 30 млрд рублів, хоча повинен був заробляти.

Коментуючи дані Рахункової палати про фінансові порушення в космічній галузі Рогозін сказав, що "до цифр треба підходити професійно, якщо йдеться, що на стільки-то мільярдів порушень, то це не означає, що всі їх вивели або вкрали, їх витратили на галузь, але з порушеннями. Хоча цифри є і з махінаціями і з крадіжками пов'язані. Це викликано деградацією ряду космічних підприємств".

Нагадаємо, з 2010 р. аварією завершилися 7 запусків російських ракет-носіїв: "Протон-М", "Союз-У", "Зеніт-3SL" (російсько-українська), "Союз-2.1а". Було втрачено два вантажні кораблі і 9 супутників.

Останні космічні невдачі Росії:

 28 квітня 2015 року з Байконура стартувала ракета-носій "Союз-2.1а", яка не змогла вивести на розрахункову орбіту вантажний космічний корабель "Прогрес М-27М". 8 травня корабель некеровано зійшов з орбіти і згорів в щільних шарах атмосфери, його фрагменти впали у води Тихого океану.

16 травня ракета-носій "Протон-М" не змогла вивести на орбіту мексиканський супутник зв'язку. Російський вантажний корабель "Прогрес" повинен був підняти космічну станцію на кілька кілометрів, проте двигуни так і не запрацювали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування