Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримський суд відмовився відпустити заступника голови Меджлісу Чийгоза

Понеділок, 25 травня 2015, 17:34

Так званий верховний суд Криму 25 травня відмовився скасувати арешт заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це Крим.Реалії повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Відповідну апеляцію подавав адвокат Чийгоза Олександр Лісовий.

За словами Джеляла, Чийгоз не був присутній на засіданні, за власним бажанням. На суді були адвокат, прокурор, дружина, сестра і колеги Чийгоза по Меджлісу.

"Суд тривав недовго, рішення було цілком очікуваним, незважаючи на всі доводи адвоката, які, на наш погляд дуже обґрунтовані, щодо того, що немає жодних підстав утримувати Чийгоза під арештом. Захист наполягає на тому, що звинувачення проти нього не обгрунтовані, оскільки події відбувалися не на території Росії, а на території України і Ахтем Чийгоз є громадянином України", – сказав він.

Джелял додав, що суд не розглядав підстави для затримання Чийгоза і багато інших аргументів, які наводив адвокат.

Він також зазначив, що для ухвалення рішення судді знадобилося кілька хвилин.

"Суддя, вислухавши всі сторони, пішов буквально на 2-3 хвилини і повернувся з заготовленим рішенням, зачитавши його. Секретар суду навіть не вийшла разом з ним. Це говорить про те, що ще до суду було надруковано рішення, рішення вже було готове. Але іншого ми і не чекали", – сказав перший заступник голови Меджлісу.

Джелял зазначив, що тепер вони будуть залучати до цієї справи правозахисні організації і "виходити на інший судовий рівень".

Ахтем Чийгоз був затриманий 29 січня у рамках розслідування кримінальної справи за звинуваченням в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року біля будівлі кримського парламенту.

Київський районний суд Сімферополя обрав Чийгозу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року. Після цього термін утримання кілька разів продовжували, в останній раз – до 29 липня включно.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування