Гройсман: допитувати депутатів можна і в стінах Ради

Вівторок, 26 травня 2015, 14:25

Народні депутати зобов'язані давати свідчення Генпрокуратурі і, в разі необхідності, їх можна допитати в стінах парламенту.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання, чи отримував він листи від слідчих ГПУ зі скаргами на те, що депутати не приходять давати свідчення у справі екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Так, я отримав такі листи, і ми з апаратом парламенту доводимо цю інформацію до депутатів, щодо необхідності відвідування прокуратури і дачі показів. Або ж це можна зробити в стінах українського парламенту в пленарний тиждень з тим, щоб дати пояснення. Вважаю, що обов'язок кожного громадянина, в тому числі і народного депутата – виконувати закон і, якщо правоохоронні органи, зокрема прокуратура запрошує – значить, потрібно прийти і дати свідчення", – сказав він.

Раніше начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що завершити розслідування у справі Єфремова, якого підозрюють у причетності до зловживань при прийнятті диктаторських законів 16 січня, заважають нардепи, які не приходять на допити.

В даний час Єфремов перебуває під домашнім арештом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...