Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія займає усе більш агресивну позицію щодо України – Обама

Вівторок, 26 травня 2015, 21:18

Президент США Барак Обама звинуватив Росію в нарощуванні її войовничої позиції на сході України.

Про це американський лідер заявив під час спільного з генсеком НАТО Йєнсом Столтенбергом брифінгу за результатами двосторонньої зустрічі у вівторок, повідомляє  "Укрінформ".

"Ми мали можливість обговорити ситуацію в Україні, а також усе більш агресивну позицію, яку прийняла Росія" ,- сказав Обама.

Обговорюючи ситуацію в Україні, сторони наголосили на необхідності виконання домовленості про припинення вогню, яка після підписання в лютому цього року систематично порушується.

Столтенберг зауважив, що ця угода все ще може залишатися "шляхом для досягнення миру".

Як відомо, у вівторок генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг розпочав офіційний візит до США із зустрічі з президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою.

Під час зустрічі лідери обговорили, зокрема, питання наслідків для європейської безпеки агресії РФ, зусилля НАТО щодо навчання сил безпеки в Афганістані, а також прогрес у боротьби з екстремістськими організаціями на Близькому сході й Північній Африці.

Розмова відбулася в контексті підготовки до наступного саміту Північноатлантичного альянсу, запланованого на початку липня в столиці Польщі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...