Чорновол: Заступник голови СБУ "кришує" контрабанду людей Януковича

П'ятниця, 29 травня 2015, 14:13

Депутат Тетяна Чорновол звинувачує заступника голови СБУ Юрія Артюхова у "кришуванні" контрабанди нафтопродуктів із окупованих територій людьми Януковича.

Про це вона заявила на прес-конференції у п’ятницю, повідомляє прес-служба її партії "Народний фронт".

"За часів президентства Януковича контрабандою керував Курченко, зараз ці схеми курує партнер Курченка – Ставицький, через представника в Україні – депутата Онищенка. Вони зараз працюють активно в українських портах Одеси, Миколаївщини і Херсонщини", - сказала Чорновол, яка входить у комітет ВР з питань нацбезпеки й оборони.

"Всі ці "схемщики" не могли б працювати, якби у них не було потужного "даху". "Кришуванням" цього контрабандного бізнесу займається заступник голови СБУ Артюхов, який якраз і претендує на посаду керівника служби СБУ", - заявила депутат.

За підрахунками Чорновол, якщо порівняти статистику надходження бензину в Україні з-за кордону, а також виробництво бензину в країні, з роздрібною торгівлею, то вийде, що роздрібна торгівля значно більша за об'ємом.

"Звідки він виникає? Насправді відповідь проста: це – контрафактна і контрабандна складова. Ємність цього ринку десь мільярд доларів", - заявила Чорновол.

Депутат заявила про ще один напрямок контрабанди Артюховим в зоні АТО – це товари, які забезпечують бізнес-партнери Юри "Єнакієвського": брати Аврамови і Анатолій Зуєв ("Зуй").

"Спільно з народним депутатом і менеджером Юрія Іванющенка Олегом Недавою вони проводять ряд схем на непідконтрольній Україні території", - сказала Чорновол.

Вона наголосила на необхідності розголосу інформації про контрабандну діяльність людей Віктора Януковича і заступника голови СБУ, начальника Головного управління з боротьби з корупцією та оргзлочинністю Артюхова.

"Цій мафії необхідно, щоб їхня структура стабілізувалася і ніхто їм не заважав, щоб не було жодних скандалів і ніхто не говорив, хто стоїть за їхніми злочинами", - вважає депутат.

"Нещодавня атака на Міністерство внутрішніх справ була саме з цих причин, бо МВС зупиняє контрабандні судна, а добровольчі батальйони МВС відіграють серйозну роль у зоні АТО, оскільки в основному вони забороняють вантажам проходити через територію України в непідконтрольну зону", - заявила Чорновол.

Раніше її соратник Сергій Пашинський стверджував, що Артюхов покриває корупційні схеми у паливній сфері.

І депутат і радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що під прикриттям київських чиновників з анексованого Криму кораблями везуть контрабандне пальне на материкову Україну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News