Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська влада шукатиме вирішення "проблеми Савченко" через амністію або указ про помилування - адвокат

Субота, 9 травня 2015, 01:48

Російські слідчі органи отримали команду швидше провести суд над українською льотчицею, народним депутатом України Надією Савченко, щоб потім влада РФ могла знайти рішення "проблеми Савченко", вважає її адвокат Ілля Новіков.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Видно, що слідство отримало дуже чітку команду до червня місяця виходити на суд. У мене є абсолютно чітке відчуття, що то політичний тиск, який постійно виявляється на російську владу, мабуть досягло якоїсь критичної точки, і було прийнято рішення провести суд для збереження обличчя і політичної демонстрації того, що все це було не дарма, і після цього шукати рішення "проблеми Савченко" ось по таких негласних або тихих каналах: через амністію, через указ президента про помилування або будь-яким іншим шляхом, який їх влаштує. Нас це теж влаштує, наше завдання зробити так, щоб вона опинилася вдома", - сказав Новіков в ефірі програми "Свобода слова " на телеканалі ICTV у п'ятницю ввечері під час включення з Москви.

Адвокат зазначив, що за останній місяць слідство різко прискорило роботу. "За останній місяць вони повністю завершили всі свої заходи, які намітили у справі Савченко, і буквально вчора нас ознайомили з постановою про те, що її справу нарешті виділено в окреме провадження", - вказав він.

Ребрендинг: Дело Надежды Савченко выделили в отдельное производство. Новый номер 201/404091-15 #FreeSavchenko

Posted by Илья Новиков on 7 травня 2015 р.


Він також звернув увагу, що російські політики, яким постійно ставиться питання про Савченко, почали "практично в унісон відповідати, що в усьому розбереться суд, а після суду подивимося, можливо, вона потрапить під амністію".

Крім того, Новіков стверджує, що два тижні тому Савченко було пред'явлено звинувачення в новій редакції. Він нагадав, коли льотчиці пред'явили звинувачення в нібито вбивстві російських журналістів, у ньому був пункт "б" частини 2 ст. КК 105 Росії, що це вбивство, вчинене з мотивів і бажання перешкодити потерпілому у виконанні професійного обов'язку. "Там вона нібито стріляла по групі мирних жителів, але при цьому слідство більше не вважає, що вона виділяла цих журналістів в цій групі жителів. Тобто вся історія з тим, що журналісти були вбиті заради того, щоб перешкодити їх роботі, повністю "пішла", - зазначив адвокат.

За його словами, в даний час версія слідства така, що українська артилерія стріляла по координатам, які дала Савченко, а льотчиця, оскільки "вже достеменно відомо, що вона не наближалася ближче, ніж на 2,5 км до місця, де знаходилися журналісти", за версією слідства, залізла на щоглу телефонного зв'язку, звідти в бінокль вигледіла групу мирних громадян, за допомогою" невстановленої конструкції і техніки "встановила координати цього місця, повідомила ці координати по рації командиру батальйону "Айдар" Сергію Мельничуку, який повідомив їх українським артилеристам, і за цими координатами був проведений обстріл.

"Вони поміняли свою точку зору, не сильно це афішуючи. У повідомленнях Слідчого комітету Росії і в повідомленнях для преси це практично не фігурувало, але вони змушені були під тиском фактів її змінити", - підкреслив Новіков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування