Бійці "Правого сектора": У Генштабі пригрозили розігнати ДУК у "Десні". Генштаб спростовує

Субота, 9 травня 2015, 14:21

Бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" заявили, що їхній навчальний центр "Десна" увечері 9 травня можуть розігнати силою.

"У Генштабі повідомили: у разі, якщо "Правий сектор" не звільнить навчальний центр в Десні до вечора 9-го травня, буде застосований силовий розгін", - повідомили бійці ДУК телеканалу "24" .

Зараз у навчальному центрі перебуває близько 50 воїнів, частина з яких найближчим часом рушить на фронт.

Зі свого боку, Генштаб ЗСУ назвав неправдивою заяву "Правого сектора" щодо "силового розгону" бійців Добровольчого українського корпусу (ДУК) на полігоні у навчальному центрі в Десні у разі відмови звільнити територію до вечора 9-го травня.

"На сьогоднішній день на території полігону 169 навчального центру Сухопутних військ, будівлю, що тимчасово не використовувалася, займають бійці Добровольчого українського корпусу. Наразі було прийняте рішення щодо проведення у цій будівлі ремонту та використання її для якісного забезпечення навчального процесу військовослужбовців Збройних сил України", - заявили там.

За даними армійців, про це рішення керівництву ДУКа повідомили заздалегідь і попросили "прискорити процес прийняття рішення щодо офіційного входження до складу Збройних сил України".

Керівництво ЗСУ підтримує безпосередні контакти з керівництвом Добровольчого українського корпусу стосовно процесу інтеграції його бійців до складу Збройних сил, "тож про жодне силове протистояння не йдеться", запевнили у Генштабі.

Аби роз’яснити переваги і соціальні гарантії для військовослужбовців ЗСУ, прискорити офіційне входження бійців ДУКа до складу Збройних сил України, з 10 травня на полігоні буде працювати робоча група з представників структур із роботи з особовим складом ЗСУ та військових комісаріатів, повідомляють у Генштабі.

Заява на сайті «Правого сектору» щодо начебто силового розгону бійців Добровольчого українського корпусу на полігоні у н...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on Saturday, May 9, 2015

Як відомо, 28 квітня "Правий сектор" заявив, що його базу на Дніпропетровщині оточили військові Збройних сил України, і назвав це провокацією.

2 травня Збройні сили розблокували базу "Правого сектора" у Дніпропетровській області.

У Міноборони заявили, що переговори про приєднання "Правого сектора" до ЗСУ завершено, а той конфлікт навколо бази має політичне підґрунтя.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News