Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ахметова скаржаться, що не можуть доставити гумдопомогу на Донбас

Четвер, 11 червня 2015, 14:49

Гуманітарний штаб "Допоможемо" при фонді олігарха Ріната Ахметова констатує неможливість доставки гуманітарної допомоги "Фонду" на непідконтрольні України території Донецької та Луганської областей з 3 червня.

Про це повідомив у четвер директор "Фонду Ахметова" Григорій Колдунов, передають "Українські новини".

"Ескалація військового конфлікту на сході України призвела до того, що штаб Рената Ахметова протягом вже більше ніж тиждень не може перетнути лінію розмежування жодної машиною, що перевозить гуманітарні вантажі", - сказав він.

Він зазначив, що колона з 26 автомобілів з гуманітарним вантажем, яка виїхала з Дніпропетровська 3 червня, досі не може потрапити на окуповані бойовиками території.

За його словами, така ситуація виникла через закриття багатьох пунктів пропуску після подій у Мар'їнці.

Колдунов повідомив, що "Фонд Ахметова" звернувся до начальника Генерального штабу Збройних сил Віктора Муженка з проханням забезпечити прохід автомобілів з гуманітарним вантажем через пункти пропуску зони антитерористичної операції.

Крім того, "Фонд Ахметова" пропонує перепрофілювати пункт пропуску у Волновасі (Донецька область) під пропуск гуманітарних вантажів.

Як відомо, голова Луганської обласної військово-цивільної Геннадій Москаль підкреслював існування цілої корупційної вертикалі в зоні проведення антитерористичної операції.

Також губернатор зазначав, що єдиний пункт пропуску на окуповані території Луганщини, через який мали можливість переправлятися громадяни та гуманітарні вантажі, заблокували бойовики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: