Жебрівський вважає, що "закон про блокаду" потрібно доопрацювати

П'ятниця, 12 червня 2015, 21:55

Новий глава Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський вважає, що законопроект про економічну блокаду окупованих територій, поданий в Раду, потрібно доопрацювати.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

Жебрівський зазначив, що потрібно конкретно визначити мету законопроекту.

"Я особисто розумію, що сьогодні для України ключове питання - не дати окупованим територіям продовжувати заробляти гроші на продовження війни, використовуючи продукцію, яка виробляється на їхній і на нашій території", - сказав він.

"У той же час частина продукції, яка не має такого призначення (медикаменти, продукти харчування), на мій погляд, повинна потрапляти туди. Все це необхідно чітко узгодити і регламентувати", - зазначив голова ОДА.

"Але якщо закон буде прийнятий в первинному варіанті, я його буду виконувати", - додав він.

Крім того, Жебрівський відзначив, що постарається мінімізувати потоки контрабанди на окуповані території.

"Контрабанда - це та ж корупція, і останні півроку я дійсно займався цим питанням. Думаю, мені вистачить знань і сил вплинути на ситуацію і, якщо не ліквідувати її повністю, то мінімізувати наскільки це можливо", - сказав чиновник.

"Повторюю: якщо якісь поставки продукції є, вони повинні бути офіційними. Згідно з рішенням Кабінету міністрів. Якщо такого рішення немає, то і поставок не може бути", - додав він.

Як повідомлялося раніше, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко закликав ввести економічну блокаду окупованій бойовиками території Донбасу.

Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що закон про блокаду окупованого Донбасу буде направлений на боротьбу з контрабандою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування