Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман розповів про зміни до Конституції в частині децентралізації

Субота, 13 червня 2015, 01:47

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман назвав 4 принципові позиції, які повинні бути відображені в Конституції в частині децентралізації.

Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, базовою одиницею місцевого самоврядування з найбільшим обсягом повноважень повинна бути громада (село, селище, місто їх об'єднання).

Також "повинні бути зафіксовані принципи субсидіарності, повсюдності і фінансової самодостатності місцевого самоврядування".

Крім того, серед цих принципів - трирівнева система місцевого самоврядування з чітким розмежуванням повноважень та виконавчими органами на кожному рівні.

Гройсман додав, що передача повноважень органам місцевого самоврядування повинна бути збалансована системою контролю з боку виборців і держави.

"Є всі підстави сподіватися, що Конституційна комісія узгодить текст змін і передасть Президенту для внесення в парламент вже наступного тижня", - йдеться в повідомленні.

Голова ВР наголосив, що якщо Рада прийме ці зміни, "то точка неповернення в процесі перетворення України з пострадянської в європейську країну буде пройдена".

Сьогодні брав участь у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента. Ми обговорювали зміни до Конс...

Posted by Volodymyr Groysman on 12 Июнь 2015 г.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування