Нафтобаза під Києвом знову горить

Субота, 13 червня 2015, 12:55

На Київщині знову горить нафтобаза, пожежа на якій не вщухала кілька днів поспіль.

Як повідомив у Facebook громадський активіст Владлен Сергієнко, близько 12:00 з боку "БРСМ-Нафта" було чути вибух.

"Зайнявся один резервуар, який продовжує горіти", - зазначив Сергієнко.

Поруч із місцем займання перебувають 4 пожежних машини. 

За словами Сергієнка, на місці події перебуває перший заступник голови Васильківської РДА Євгеній Червенко.

"Каже що все під контролем. Постраждалих немає", - додав він.

 Фото з Facebook Владлена Сергієнка
"Так виглядав момент займання зі сторони с.Безпятного". Фото - Ірини Горбачової.

Сегодня около 11.30 произошло возгорание одной емкости БРСМ. Пострадавших нет. Населению Василькова угрозы нет. МЧС прод...

Posted by Сергей Сабов on 13 Июнь 2015 г.

Як повідомив глава ДержНС Микола Чечоткін, внаслідок займання ємності постраждалих не було, ситуація повністю контрольована.

"Загроза розповсюдження пожежі на територію бази "КЛО", як і на військову частину відсутня", - заявив Чечоткін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На уточнювальне запитання, чи є загроза повторного вибуху, Чечоткін сказав: "Загроза вибуху поки що немає. Але ми сподіваємося на те, що коли ця загроза знизиться, нам вдасться загасити цю ємність 900 куб м".

Чечоткін також повідомив, що на території нафтобази є ємності, які "ще не розірвалися", але тільки одна з них потенційно може бути разгерметезирована, йдеться про велику цистерну.

"Там ще є 4 цистерни 900 кубометрів, які повністю заповнені. Але на інших цистернах такого рівня загрози немає", - пояснив Чечоткін.

Також у ДержНС повідомили, що витік пального з подальшим горінням та факельне горіння розташованого поруч резервуару об’ємом 900 м. куб. стався близько 12:00 13 червня через розгерметизацію ємності. 

"Проводиться інтенсивне охолодження  лафетними стволами 1-го резервуару з пальним та засипання піском місць розливу нафтопродуктів. До гасіння пожежі задіяно 24 чол. особового складу та 4 автоцистерни", - зазначили в ДНС.

Об 11:20 проведено пінну атаку  на зруйнований резервуар із якого відбувалося випаровування дизельного пального та створено пінну подушку в місцях його розливу.

Здійснювалось перекачування дизельного пального з нафтобази БРСМ до нафтобази КЛО, станом на 12:00 перекачано 800 м. куб. Температура дизельного пального становить 32 ۫С.

На місці пожежі до виконання робіт зосереджено 40 од. техніки та 186 особового складу від ГУ (У) ДСНС в Київській області та м. Києва, ДП МРЦ і частина приданих сил від управлінь ДСНС в Житомирській та Чернігівській областях. Охорону місця проведення робіт з ліквідації надзвичайної ситуації здійснюють 70 чол. особового складу Нацгвардії.

Також в ДержНС повідомили, що станом на 8:00 13 червня на території нафтобази здійснюється проливка території та охолодження резервуарів, плануються роботи по засипанню піском місць розливу нафтопродуктів.

Як відомо, пожежа на території нафтобази в селі Крячки, у Київській області виникла 8 червня. 

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що 8 червня Головне слідче управління МВС почало кримінальне провадження за ч. 2 ст. 273 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі від 2 до 10 років в’язниці. 

МВС розглядає 4 ключових версії виникнення пожежі:

У зв'язку з пожежею затримано фактичного її керівника Юрія Шквиру, також до відповідальності притягнуть інженера Юрія Южаніна.

Також Аваков заявив, що на підприємствах мережі "БРСМ-Нафта" змішували бензин із присадками й домішками, їх покривали представники органів державної влади й силових структур.

Мережа автозаправних комплексів "БРСМ-Нафта" вважає, що пожежа на їхній нафтобазі у Васильківському районі виникла внаслідок теракту, а саме підриву. Там обіцяють 1 мільйон гривень за інформацію про замовників і виконавців.

Джерело відео - Игорь Гаврилюк

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...