Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДержНС: Уся необхідна техніка для ліквідації пожежі - на території нафтобази

Субота, 13 червня 2015, 17:10

Уся необхідна техніка для ліквідації пожежі наразі перебуває на території нафтобази у с.Крячки на Київщині. 

Про це заявив голова ДержНС Микола Чечоткін, спростувавши  твердження представників БРСМ про те, що на території нафтобази немає пожежної техніки для ліквідації пожежі, є неправдивими.

"Ми відвели лише малогабаритну техніку, яку неефективно на даному етапі застосовувати. Наразі на території бази перебуває 180 рятувальників та 40 од. пожежної техніки. Цього достатньо для того, аби утримувати ситуацію контрольованою", - заявив Чечоткін.

За даними ДержНС, наразі готується пожежний танк Міноборони для проведення розчищення території і триває підготовка до проведення пінних атак.]

Також Чечоткін повідомив, що рятувальники не охолоджують резервуари на території нафтобази у Васильківському районі і розпочнуть гасіння полум'я за допомогою пінної атаки за першої ж можливості. 

"Охолодження резервуарів зараз не проводиться, тому що там дуже висока температура й існує небезпека повторного вибуху", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Техніка в готовності. Щойно буде можливість, ми одразу розпочнемо гасіння шляхом проведення пінної атаки...  Підготовлено 8 автомобілів, що будуть залучені до проведення пінної атаки", - розповів Чечоткін.

Також він додав, що витоку палива в озеро немає. "Є витік паливно-мастильних матеріалів в пожежні водойми, що розташовані на території бази "БРСМ", але там площа 10х10, невелика водойма", - сказав він.

"Наявність шкідливих речовин у повітрі не перевищує гранично допустиму концентрацію", - запевнив Чечоткін.

За даними мера Василькова Сергія Сабова, станом на 14.30 горіла одна ємність з пальним БРСМ-нафта.

"Зберігається вірогідність загоряння сусідньої ємності. ДержНС прийняло рішення без потреби особовим складом не ризикувати. Ведеться спостереження за вигоранням ємності. Вітер несе дим середньої інтенсивності у напрямку Глеваха - Київ. На даний час загрози мешканцям Василькова немає", - зазначив він. 

Фото з Facebook Сергія Сабова
 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...