ІС: До нападу на генконсульство в Ростові причетне ГРУ Росії

Понеділок, 15 червня 2015, 12:13

До нападу на генконсульство України в Ростові-на-Дону (РФ) у ніч із 12 на 13 червня має прямий стосунок Головне развідуправління Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

Такими оперативними даними володіє група "Інформаційний спротив", пише її координатор Дмитро Тимчук у Facebook.

"Зокрема, встановлено, що перед прибуттям на місце провокації (пров. Халтуринський 28/40, де розташоване генконсульство України) збір і інструктаж нападників був здійснений на території "бази підготовки" найманців для формувань російсько-терористичних військ на Донбасі (розташована в Ростові-на-Дону, район вул. Лівобережна)", - заявляє він.

"Дана "база" – об'єкт ГРУ ГШ ЗС РФ, де під керівництвом інструкторів 22-ї окремої бригади спецназу (22 обрСпП, командир – Хоптяр Андрій Євгенович) бойовики з Донбасу й найманці з числа громадян РФ проходять підготовку перед відправкою до України для участі в бойових діях (зокрема, готуються снайпери, коректувальники артвогню, мінери-підривники, гранатометники та ін.)", - стверджує він.

По оперативным данным группы «Информационное Сопротивление», к нападению на генеральное консульство Украины в Ростове-на...

Posted by Dmitry Tymchuk on Monday, June 15, 2015

Як повідомлялося, в ніч на 13 червня невідомі розбили скло в будівлі Генерального консульства України в Ростові-на-Дону і закидали його яйцями та сміттям.

За даними МЗС України, нападники пошкодили фасад і внутрішні приміщення, двір та автомобілі залили зеленкою, розбили 90% вікон на першому та другому поверхах битами і камінням, також пошкодили комп'ютери та оргтехніку в консульському відділі.

Після погрому будівлі Генконсульства України у Ростові-на-Дону в суботу провели мітинг, вимагаючи від офіційного Києва "не дискредитувати Росію".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування