Замість Наливайченка з доповіддю в США полетів спецпредставник СБУ

Понеділок, 15 червня 2015, 12:49

Спецпредставник СБУ вилетів до США, де представить докази російської збройної агресії.

Про це журналістам у Києві заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Спецпредставник СБУ вилетів у США, і він представить сьогодні власне ці докази і передасть матеріали, які готували для того, щоб бути оприлюдненими головою Служби безпеки України", – зазначив Лубківський.

Радник голови СБУ додав, що "це не просто поїздка" і пояснив, що результатом таких слухань у комітеті закордонних справ і палаті представників Сенату США будуть "відповідні розслідування і винесення цих матеріалів в міжнародні суди".

"Очевидно, це станеться і ми в цьому переконані. СБУ далі працює над тим, щоб зібрати якомога більше доказів російської збройної агресії проти України", – додав він.

При цьому Лубківський не уточнив прізвище цього спецпредставника.

Як відомо, спочатку летіти з цією доповіддю в США повинен був голова СБУ Валентин Наливайченко, однак 14 червня Лубківський написав на своїй сторінці в Facebook, що Адміністрація президента його не відпустила через необхідність піти на допит у Генпрокуратуру.

Предметом допиту стане заявя Наливайченка від 12 червня про те, що колишній заступник генпрокурора отримував "злочинні доходи" від нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де з початку минулого тижня триває ліквідація пожежі, і навіть був фактично її співвласником.

В понеділок перед допитом Наливайченко назвав ім'я цього чиновника – мова йде про колишнього заступника генпрокурора Віталія Яреми Анатолія Даниленка. Глава СБУ також анонсував його затримання у вівторок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування