Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США кажуть, що й не збиралися тренувати "Азов"

Понеділок, 15 червня 2015, 22:18

Адміністрація США націлена на якомога ефективнішу співпрацю з українською стороною у проведенні військових тренувань, втім щодо залучення до цього процесу батальйону "Азов", то цього в планах Вашингтона не було визначено і раніше.

Так прокоментував останні поправки Палати представників США щодо обмеження підтримки "Азову" з боку Штатів офіційний представник Держдепартаменту США Джефф Ратке.

"У мене немає позиції щодо закону (до якого були внесені поправки – ред.), але що стосується конкретних занепокоєнь, ми заохочуємо зусилля України щодо включення добровольчих батальйонів до складу Міністерства оборони та МВС, а щодо батальйону "Азов", він не залучений до навчань, і ми не мали планів проводити з ними тренування", - уточнив Ратке.

Він також додав, що в Вашингтоні "із нетерпінням чекають роботи з Україною щодо визначення найкращих кандидатів, для яких США забезпечуватимуть військові тренування".

Раніше ЗМІ повідомили, що палата представників США (нижня палата Конгресу) виступає проти навчання бійців полку "Азов" американськими військовими.

Виправлення в законопроект про оборону США вніс конгресмен від Демократичної партії Джон Коньєрс (John Conyers), назвавши полк "Азов" огидним і неонацистським.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування