Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада ще подумає про повернення жінкам права виходити на пенсію у 55 років

Середа, 17 червня 2015, 14:15

У Верховній Раді обговорили пропозицію скасувати пенсійну реформу, зокрема повернути жінкам право йти на пенсію в 55 років, однак рішення ще не ухвалили.

Три законопроекти про внесення змін до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" не набрали необхідної кількості голосів: законопроект №1031-1 підтримали 162 депутати, №1031-2 - 157 депутатів, за проект закону №1031-3 – 171 депутат.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сказав: "Очевидно, що є розумна пропозиція сісти і виважено розробити це рішення".

"Висловлено низку позицій, що треба в окремих робочих групах з урядом порахувати все і зробити якісний проект закону. Тому доцільно було б не приймати зараз рішення остаточне, а відповідним чином опрацювати це у фракціях, групах, спільно з профспілками, спільно з урядом, зробити техніко-економічні обґрунтування – і тоді це робити", - вважає спікер.

Він додав, що це співпадає з позиціями, висловленими напередодні на нараді з керівниками фракцій і груп та профспілками.

Під час обговорення питання представниця "Опозиційного блоку" Наталя Королевська сказала, що зараз є можливість "виправити помилку" попередньої влади і скасувати пенсійну реформу. За її словами, треба не лише повернути вихід жінок на пенсію в 55 років, але й провести індексації пенсій і заробітних плат, скасувати "податок на пенсії" і поновити права пенсіонерів, які працюють.

Серед пропозицій була норма, що чоловіки мають право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років, жінки - 55 років за наявності страхового стажу не менш як 15 років (нині – після досягнення 60 років та наявності страхового стажу не менш як 15 років).

Як відомо, у липні 2011 року Верховна Рада підвищила пенсійний вік для жінок до 60 років, страховий стаж підняла до 30 років для жінок та 35 років для чоловіків. Пенсійний вік чоловіків-держслужбовців тоді підвищили до 63 років.

При цьому жінкам дозволили іти на пенсію в 55 років на невигідних умовах: якщо жінка має не 20, а 30 років стажу, якщо вона бере на себе зобов’язання ніде 6ільше не працювати, і при цьому вона отримує понижуючий коефіцієнт 0,5% за кожен рік.

Згодом вносилися зміни до пенсійного законодавства. Не раз пропонувалося скасувати цю пенсійну реформу, а також озвучувалися ідеї іншої – зокрема, з новими підвищенням пенсійного віку нинішньою владою, від якого поки відмовилися.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
РАДА ВНОЧІ СХВАЛИЛА НОВІ ПЕНСІЇ. Жінкам підвищили пенсійний вік
Жінкам дозволили іти на пенсію раніше на невигідних умовах
ЯНУКОВИЧ СХВАЛИВ НОВІ ПЕНСІЇ
Королевська визнала "провал" пенсійної реформи
Королевська каже, що пенсійну реформу скасувати нереально
За скасування пенсійної реформи не вистачило 3 голосів
Рада провалила зниження пенсійного віку і "зрівнялівку" пенсій
У Кабміні ще не знають, коли зможуть провести пенсійну реформу
У Яценюка хочуть підвищити пенсійний вік чоловіків та жінок до 65 років
Оподатковуватиметься не вся пенсія, а лише сума перевищення - Мінфін
97% пенсіонерів не обкладатимуться податком - міністр
Рада продовжила право дострокового виходу на пенсію 55-річним жінкам
В уряді пояснили, кого стосуватиметься підвищення пенсійного віку
Кабмін пропонує обмежити виплати працюючим пенсіонерам до 85%
Рада прийняла зміни до пенсійного законодавства
Підвищення пенсійного віку зняте з порядку денного - міністр
Пенсійному фонду бракує 80 млрд. гривень на виплату пенсій – Розенко