США направлять у Європу сотні військових і конвертоплани

Середа, 17 червня 2015, 14:57

США мають намір направити у Європу "сотні елітних військових" у відповідь на агресивну політику Росії у Східній Європі.

Про це повідомляє британське видання Express.

За даними видання, американці базуватимуться на борту британських, іспанських, французьких та голландських військових кораблів.

"Цей крок також покликаний продемонструвати силу занепокоєним партнерам НАТО у Європі, які бояться стати наступними жертвами загарбницьких амбіцій Путіна", – пише видання.

Військові США прибудуть з конвертипланами MV22 Osprey – літальними апаратами, які поєднують у собі особливості літака і вертольота. Для їх базування Британія надасть вертольотоносець HMS Ocean, здатний розмістити три такі конвертиплани.

Конвертоплан MV22 Osprey. Фото: Yuma Airshow

Видання нагадало, що раніше в Європі перебував 15-й експедиційний загін морської піхоти США, але його перекинули в Ірак.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили про наміри США і НАТО розмістити важке озброєння в країнах Балтії та Східної Європи. У відповідь в Росії пригрозили посилити військові угруповання на своєму західному кордоні.

Пізніше Путін заявив, що Росія посилить свої ядерні сили міжконтинентальними ракетами, здатними долати будь-які системи протиракетної оборони.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг назвав цю заяву Путіна "небезпечним брязканням зброєю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування