Порошенко до кінця дня внесе в Раду подання про звільнення Наливайченка

Середа, 17 червня 2015, 21:14

Президент Петро Порошенко до кінця дня внесе до парламенту подання про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

Про це повідомив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Президент завтра, точніше сьогодні, вносить подання про зняття пана Наливайченка, залишаючись щиро вдячним йому за все", - сказав політик журналістам після консультацій президента з лідерами фракцій парламентської коаліції у середу в Києві.

За словами лідера фракції, Порошенко запропонував Наливайченко "очолити інший напрямок", однак той через деякий час повідомив, що збирається йти в політику.

"Якщо когось цікавить, то Валентин Олександрович заявив, що хоче займатися політикою, а не займати інші посади які йому пропонувалися президентом", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що в умовах, коли перед країною стоять такі виклики як боротьба з тероризмом і ліквідації мереж диверсантів по всій території України, "цього всього протистояти, на думку президента, має фахівець, а не дипломат чи політик".

"Оскільки війна на сході перейшла в напівзаморожений конфлікт, і нова стратегія РФ для терористичних республік полягає в підриві України зсередини, і це новий виклик, то необхідна адекватна відповідь, і відповідати на цей новий виклик необхідно з новим главою СБУ", - пояснив Луценко.

За словами політика, на нараді у президента називалися кілька кандидатів на посаду голови СБУ.

Луценко зазначив, що Порошенко вислухав думку депутатів, але "приймати рішення буде президент".

Як відомо, джерело "Української правди" повідомляло, що Порошенко пропонував Наливайченкові посаду голови Служби зовнішньої розвідки

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що на місце глави СБУ можуть призначити Василя Грицака.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування