Путін може вдатися до заморожування конфлікту в Україні – Ходорковський

Четвер, 18 червня 2015, 02:08

Володимиру Путіну, який розв'язав конфлікт в Україні, не вигідно сьогодні ні згортати його, ні розширювати. Вирішенням цього питання для нього може бути замороження цього конфлікту.

Таку думку висловив під час виступу в Атлантичній раді у Вашингтоні у середу відомий російський опозиціонер Михайло Ходорковський, передає Укрінформ.

"Сьогодні для російської влади, конкретно для Володимира Путіна, не є хорошим рішенням припинення конфлікту в Східній Україні. Та кількість націоналістів, яка зараз там зосереджена, при поверненні до Росії не буде Путіну вдячна", - зазначив Ходорковський.

З іншого боку, за його словами, "і розширення зони конфлікту для нього (Путіна - Ред.) не є виграшем, бо кількість цих самих потенційно дестабілізуючих елементів буде збільшуватися".

Однак це не означає, що конфлікт не буде розширений, підкреслив російський політик.

"Він (Путін - ред.) в цьому не зацікавлений, але є досить багато людей, які бачать в цьому інтерес", - зазначив Ходорковський.

Він також акцентував, що російський президент у тій системі влади, яку він збудував, все-таки не здатний один утримувати в полі своєї уваги навіть такі важливі питання довгий час.

"Я думаю, що вирішенням питання на цьому етапі буде заморожування конфлікту, і це єдине на сьогоднішній день, на мій погляд, реальне вирішення, на жаль", - зазначив Михайло Ходорковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування