СБУ заблокувала спробу поширення сепаратистського руху "Народна рада Бессарабії"

Четвер, 18 червня 2015, 03:07

На Одещині СБУ заблокувала спробу злочинного поширення руху "Народна Рада Бессарабії", інспіровану представниками спецслужб Росії і затримала одеського терориста.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно із повідомленням, СБУ виявила та заблокувала законспіровані контакти координатора т.зв. "НРБ" − громадянина Російської Федерації, екс-керівника підрозділу міністерства держбезпеки невизнаної Придністровської Молдовської республіки. Він обґрунтовано підозрюється в причетності до спецслужб РФ та перебуває у Москві.

Також співробітники СБУ провели п’ять санкціонованих обшуків, затримання та допити сепаратистів, що відповідали за комунікацію в антиукраїнському русі. Зокрема, один із затриманих, громадянин України 1953 року народження, мав виступити публічним лідером т.зв. "НРБ" і потім безслідно зникнути. Це стало б інформаційним приводом для звинувачення українських спецслужб, йдеться у повідомленні.

Крім того, в оселях зловмисників у спеціально обладнаних схованках вилучено комп’ютерну техніку та носії інформації з текстами "конституции Бессарабской народной республики", "манифеста Народной Рады Бессарабии", понад 500 примірників сепаратистської газети "Новороссия", інші інформаційні матеріали, платіжні документи та банківські картки, які, ймовірно, використовувалися для фінансування антиукраїнської діяльності.

Також, як повідомив у facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський, в результаті чергового етапу антитерористичної операції в Одесі та області, СБУ затримала члена угруповання "Комуністи-революціонери", громадянина України "Г" 1978 р.н.

"Зараз проводяться допит затриманого, який обґрунтовано підозрюється у здійсненні терористичних актів у Одесі проти волонтерських центів, а також обшуки та інші процесуальні дії...", - повідомив він.

Як повідомлялось, голова СБУ Валентин Наливайченко терміново відрядив "спецгрупу високого рівня центрального апарату СБУ для боротьби з корупцією в місті Одесі та Одеській області".

Шановні друзі,Наливайченко простягнув Саакашвілі руку антикорупційної та антитерористичної допомоги!:)Щойно Голова С...

Posted by Markian Lubkivskyi on 17 червня 2015 р.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування