"Торнадо" розформовують. Ті, хто не вчиняв злочини, можуть лишитися в МВС

Четвер, 18 червня 2015, 12:53

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС "Торнадо".

"Сьогодні я підписав наказ про розформування роти "Торнадо", всі виведені із штату (МВС)", - заявив він на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Службове розслідування на чолі з керівником департаменту ДВБ (департаменту внутрішньої безпеки – ред.) вже розпочато, кожен пройде пряму співбесіду, щодо кожного будуть висунуті або не висунуті обвинувачення, і хтось потрапить під судове переслідування, а хтось-ні", - сказав Аваков.

"Учора в Луганській області управління внутрішньої безпеки МВС разом із прокуратурою здійснило арешт 8 людей, із них 7 – співробітники підрозділу роти патрульної служби "Торнадо", які були затримані і звинувачуються, у тому, числі, у незаконному позбавленні волі й викраденні місцевих жителів, їх катуваннях, убивствах і ниці інших тяжких злочинів… на чолі з командиром роти Русланом Онищенком", - сказав він.

Аваков зазначив, що для всіх затриманих суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту без застави.

Радник голови МВС Антон Геращенко у коментарі журналістам сказав, що бійці розформованого батальйону "Торнадо", які не причетні до скоєння злочинів, зможуть продовжити службу в міліції.

"Кожен, хто не брав участі у скоєнні злочинів, матиме можливість працювати далі в міліції. Кожен, хто причетний до злочинів, має понести відповідальність", - заявив депутат.

"Ореол добровольців та борців із сепаратизмом не дозволяє нікому скоювати злочини", - наголосив Геращенко, повідомляє кореспондент "Української правди".

Керівник Луганщини Геннадій Москаль заявив: якщо "Торнадо" не складе зброю з моменту доведення до нього наказу Авакова, його дії будуть кваліфікувати як діяльність незаконного збройного формування, а батальйон буде підлягати покаранню, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що представники батальйону "Торнадо" знущалися над затриманими особами, облаштувавши катівню у підвалі школи у Лисичанську (Луганська область).

За словами Матіоса, слідство має докази, що "за безпосередньої присутності командира роти (Руслана) Онищенка під погрозами вбивства було згвалтовано одного затриманого".

Повідомлялося, що "Торнадо" відмовляється скласти зброю і дозволити обшуки.

МВС поінформувала, що Онищенка та ще 7 осіб із чинних і колишніх працівників міліції затримано, для 5 із них, включно з командиром "Торнадо", суди обрали утримання під вартою як запобіжний захід.

У свою чергу, виконувач обов’язків командира "Торнадо" на прізвисько Мисливець пов’язав арешт її командира з тим, що бійці роти міліції особливого призначення затримують потяги з контрабандою на чи з окупованої частини Донбасу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування